Sponsorcase SolidOnline als hoofdsponsor van ADO Vrouwen genomineerd voor SponsorRing

Ondanks dat het vrouwenvoetbal nog steeds snel groeit, is het nog best lastig om daar commercieel een goed verhaal van te maken. De Eredivisie Vrouwen heeft vooralsnog geen grote (sponsor)namen aan zich kunnen koppelen, ondanks dit nog grotendeels ongeclaimde domein en de prachtige mogelijkheden die er liggen. Op lokaal niveau is het werven van sponsoren niet makkelijker, maar soms zijn er verrassend mooie combinaties. De combinatie tussen Solid Online (hoofdsponsor) en ADO Den Haag Vrouwen is er zo één. Zo mooi dat het zelfs een SponsorRing 2016 nominatie heeft opgeleverd!

sponsor-ringen-22-photo-by-danto-nl

V.l.n.r.: Félicienne Minnaar (assistent-trainer Jong ADO Vrouwen), Pieter Hoekstra (directeur Solid Online) en Pia Rijsdijk (speelster ADO Den Haag Vrouwen)

Het Hoofddorpse ICT bedrijf maakt webbased oplossingen voor bedrijfsprocessen voor klanten in de service-industrie en mag onder andere Luzac, USG People en Booking.com tot zijn klantenkring rekenen. En inmiddels ook ADO Den Haag Vrouwen, want ook daar heeft Solid Online met zijn software de back-office verder geautomatiseerd, wat een enorme efficiencyslag teweeg bracht.

Natuurlijk heeft Solid Online affiniteit met vrouwenvoetbal, maar het is zeker niet alleen de liefdadigheid wat hen bewoog om hoofdsponsor te worden. Hoe vreemd het in eerste instantie ook klinkt voor een bedrijf dat zich vooral in de B2B markt begeeft, het sponsoren van ADO Den Haag Vrouwen is een weloverwogen bedrijfsbeslissing geweest.

ADO Den Haag Vrouwen is namelijk een prachtige test- en business case. Niet alleen kunnen er stukken software getest worden en bij goedbevinden worden hergebruikt. Tevens kan er voor, tijdens en na een thuiswedstrijd van ADO Den Haag Vrouwen vanuit de Sky Lounge potentiële klanten worden overtuigd van de kracht van Solid Online oplossingen.

De verbinding met ADO Den Haag Vrouwen door ook op het shirt te gaan staan (en dat van het talententeam Jong ADO Den Haag Vrouwen) levert herkenbaarheid op voor de partijen die het vrouwenvoetbal volgen; en dat is een enorme community! Het straalt positief af op Solid Online en haar personeelsleden. Zelfs de Indiase ontwikkelaars die overkomen, worden getrakteerd op wedstrijdbezoekjes en lopen dan super trots rond.

Tenslotte is er nog een speciale verbinding tussen Solid Online en de vrouwenvoetbalsters uit Den Haag. Directeur Pieter Hoekstra ontdekte namelijk al snel dat er heel wat consultancytalent rondloopt tussen de speelsters van ADO Den Haag Vrouwen. Zij weten schijnbaar moeiteloos de vertaling te maken van de problematiek van de klant naar de IT-oplossingen van Solid. Inmiddels zijn er al een half dozijn jonge vrouwen op deze manier aan werk gekomen. Dat ook ADO Den Haag Vrouwen daar een unieke propositie heeft richting voetbalsters, die in elk geval moeten werken naast hun professionele voetbalactiviteiten, behoeft geen betoog.

RichScores maakte de koppeling tussen SolidOnline en ADO Vrouwen en diende uiteindelijk ook de case in die leidde tot de nominatie Uiteindelijk is het partnership net niet in de prijzen gevallen, maar leverde dat voor het vrouwenvoetbal, ADO Den Haag Vrouwen en SolidOnline wel een mooie avond en een boel positieve publiciteit op.

About the author: Richard_Admi