Mail: info@richscores.com   M: +31 6 2124 8619

Of het nu is om investeerders te overtuigen van de haalbaarheid van je new business plan, of omdat je zelf goed inzicht wilt hebben in wat je nieuwe idee maakt of breekt. Je wilt begrijpen wat je plan maakt of breekt. De investering die je gaat doen moet geen weggegooid geld zijn. Moet alles mee zitten om het rendabel te krijgen, of heb je een robuust plan? Het is verstandig om een gedegen analyse te maken van

  • wat de markt is
  • wat de parameters zijn waar je rekening mee moet houden
  • welke investeringen er moeten worden gedaan
  • welke inkomsten er te verwachten zijn

Het opzetten van een gedegen model dat de werkelijkheid zo goed mogelijk benadert is een complexe taak. Zeker als je ook nog eens verschillende scenario’s eenvoudig door wilt kunnen rekenen. Je worstelt met de volgende soort vragen en wilt zeker weten dat een investering niet in een bodemloze put verdwijnt:

  • Wat nu als de bezettingsgraad niet 70% is, maar slechts 40%?
  • Wat als ik het marketing budget iets opvoer?
  • Wat zijn de gevolgen van een andere locatie?
  • Hoe riskant zijn nieuwe topsport-voorzieningen ?

RichScores geeft antwoord op die vragen. Wat getallen op een rijtje zetten lukt iedereen wel, een goed business plan schrijven met een gedegen kwantitatieve analyse is van een andere orde. RichScores maakt van de brei van data informatie en presenteert die gestructureerd en aantrekkelijk.

RichScores gaat aan meteen de slag. In een aantal dagen heb je in een oogopslag inzicht in de belangrijkste voor-en nadelen. Op basis van interviews en met de belangrijkste gegevens kan al een advies worden gegeven. Zonder daar meteen grote investeringen voor te hoeven doen.

CASE STUDY

Een ondernemer overweegt een indoor sport faciliteit te realiseren, maar twijfelt nog waar. De locatie van zijn centrum zal uiteindelijk bepalen of het een succes wordt. Enerzijds is er de markt waar hij graag midden in wil zitten, omdat dat de bezettingsgraad van zijn centrum zal vergroten. Anderzijds is er het aanbod van beschikbare panden of stukken grond voor nieuwbouw. Wat is wijsheid en hoe gevoelig is een bepaalde keuze voor de haalbaarheid van zijn initiatief?

 Funnel