Klanten

ADO Den Haag Vrouwen

ADO VrouwenHet vrouwenvoetbal bij ADO Den Haag is georganiseerd in een aparte Stichting, die zijn eigen beleid maakt en ook zijn eigen commerciële koers moet varen. RichScores beheert sinds januari 2014 de commericële portefeuille voor de ADO Den Haag Vrouwen. Dit behelst zowel retentie van bestaande sponsoren als werving van nieuwe sponsoren als het ontplooien van activiteiten om de ADO Den Haag Vrouwen beter in de markt te zetten.

Zie ook dit artikel

N.V. ADO Den Haag

adoSinds de overname van ADO Den Haag door het Chinese sportmarketingbedrijf United Vansen International Sports Co Ltd. is het commerciële speelveld complexer en internationaler geworden. Daarom en ook om de proposities die worden ontwikkeld voor prospects verder vorm te geven en te verkopen, heeft ADO Den Haag de commerciële ondersteuning van RichScores ingeroepen. Het werk behelst  grotere inhoudelijk trajecten, business cases, business plannen, presentaties aan prospects in het Nederlands dan wel het Engels, waarbij alle stadia van de sales cycle onderdeel kunnen zijn van het werk (lead generation, ontwikkeling, voorbereiding, uitwerking, presentatie, onderhandeling, closen, account beheer).

KNVB/ ADO

knvb-logo-goedNa de kwalificatieronden voor de WK Vrouwenvoetbal in 2015 waarin Nederland als tweede eindigde, stonden er voor Nederland play-off wedstrijden op het programma. De halve finale werd gespeeld tegen Schotland. Via een uit- en thuiswedstrijd overwinning wist Nederland zich te plaatsen voor de finale van de play-offs tegen Italië. Wekenlang was er vanuit Den Haag al gelobbyd om de thuiswedstrijd van de finale in het Kyocera Stadion te laten verspelen.

RichScores heeft in het eind stadium van dit bid traject alle argumenten in een bid book op een rij gezet waarom de KNVB deze belangrijkste wedstrijden uit de historie van het Nederlands vrouwenvoetbal aan Den Haag moest geven. Een belangrijk element in het uiteindelijke voorstel was de marketing- en PR-inspanning die ADO wilde leveren om het stadion zo vol mogelijk te krijgen, een belangrijk selectiecriterium voor de KNVB.

Op basis van deze argumenten besloot de KNVB uiteindelijk aan Den Haag te gunnen, met als doel om het bezoekersrecord bij een vrouweninterland te breken (Nederland – Duitsland in 2001, 9,000 toeschouwers).

RichScores heeft  vervolgens de evenementorganisatie voor Stichting ADO Den Haag Vrouwenvoetbal verzorgd, in nauwe samenwerking met de NV ADO (Stadion) en de KNVB. De focus lag op de marketing, om zoveel mogelijk mensen naar het stadion te krijgen. Dat is uiteindelijk gelukt, met 13,109 toeschouwers is er een nieuw bezoekersrecord gevestigd, in de loop van de week werd al duidelijk dat het record gebroken zou worden

Op 22 november vond de heenwedstrijd plaats voor een bijna uitverkocht huis. De dolenthousiaste toeschouwers lieten weer eens de wave door het Kyocera Stadion gaan en ook bijna vergeten voetballiederen waren weer te horen.

OranjeLeeuwinnen plaatsen zich en Den Haag krijgt organisatie finale play-off

Bezoekersrecord voor vrouweninterland

Topsfeer

Interview na afloop (vanaf 2:56)

Interview_na_afloop

 

 

 

Comments are closed.