Inhuren van expertise: een kwestie van de juiste energie

De geneugten van werkende spullenbicycle tail lamp

Als ik mijn jongste zoon naar school heb gebracht en terug wil fietsen naar huis valt het me op dat het nog niet wil vlotten met het lengen van de dagen. Het is nog donker en terwijl ik mijn achterlichtje aanknip verheug ik me weer over het feit dat die lampjes het altijd doen en zo makkelijk werken.

Toen ik zelf 35 jaar geleden naar school fietste was dat wel anders. Toen had je dynamo’s. Grotere technische ondingen zijn er in mijn ogen niet gemaakt. Het slipte, draadjes gingen kapot, het was verbogen en niet zelden deed je het dan maar zonder. En zoals we allemaal weten, dat is onveilig.

Fietsverlichting 2014: een kwestie van de juiste energie

De verandering in techniek heeft het niet alleen veiliger gemaakt, ik verbaas me er nog steeds over hoeveel plezier het me steeds weer geeft dat het gewoon werkt. En feitelijk is het niet veel anders dan gebruik maken van de juiste energie. In plaats van een onbeholpen poging de opgewekte kinetische energie om te zetten in elektrische energie, maakt de huidige fietsverlichting gebruik van zonnecellen en een klein batterijtje. Simpel maar doeltreffend, en je hebt er dagelijks lol van.

Vind ook in je werk de juiste energie

Met werken is het vaak niet anders. Je kunt met heel veel arbeid proberen te werken aan iets, als het niet de juiste manier is, dan blijft het die onbeholpen dynamo die probeert wat lumen uit een lamp te krijgen. Dan kun je knutselen aan draadjes, anti-sliprubbertjes proberen: het blijft modderen. Het inhuren van externe expertise om de energie op de juiste manier op te wekken, kan dan veel effectiever blijken en bovendien heb je er dagelijks lol van hoe soepel alles loopt.

Behoefte aan ondersteuning op het gebied van commercieel, account-, contract- of business case management? Bel of mail!

 

 

 

About the author: Richard_Admi