Mail: info@richscores.com   M: +31 6 2124 8619

Klanten

ADO Den Haag Vrouwen

ADO VrouwenHet vrouwenvoetbal bij ADO Den Haag is georganiseerd in een aparte Stichting, die zijn eigen beleid maakt en ook zijn eigen commerciële koers moet varen. RichScores beheert sinds januari 2014 de commericële portefeuille voor de ADO Den Haag Vrouwen. Dit behelst zowel retentie van bestaande sponsoren als werving van nieuwe sponsoren als het ontplooien van activiteiten om de ADO Den Haag Vrouwen beter in de markt te zetten.

Dit leidde o.a. in oktober 2016 tot de nominatie voor een SponsorRing voor de case “SolidOnline als hoofdsponsor voor ADO Den Haag Vrouwen”.

N.V. ADO Den Haag

adoNa de overname van ADO Den Haag door het Chinese sportmarketingbedrijf United Vansen International Sports Co Ltd. is het commerciële speelveld complexer en internationaler geworden. Daarom en ook om de proposities die worden ontwikkeld voor prospects verder vorm te geven en te verkopen, heeft ADO Den Haag de commerciële ondersteuning van RichScores ingeroepen. Het werk behelste grotere inhoudelijk trajecten, business cases, business plannen, presentaties aan prospects in het Nederlands dan wel het Engels, waarbij alle stadia van de sales cycle onderdeel kunnen zijn van het werk (lead generation, ontwikkeling, voorbereiding, uitwerking, presentatie, onderhandeling, closen, account beheer).

Het logistieke bedrijf NL Express (Chinese eigenaar) heeft als resultaaat twee jaar lang een Sky Lounge gehuurd bij ADO Den Haag, en was ook te zien op de LED Boarding bij thuiswedstrijden.

Het eerste traject gaat over het functioneren van besturen en de elementen waarmee mensen hun bestuurslidmaatschap vorm geven. De aanname is dat die gecategoriseerd kunnen worden in vier dimensies. Paideusis heeft daar de theorieën en vragen over waarmee dat kan worden onderzocht, maar zoekt een goede manier om dat met vragenlijsten te testen en de resultaten individueel en in groepsverband te rapporteren. De pilot vragenlijst (in Google Forms) en rapportage (via Forms naar Excel naar Powerpoint) staan inmiddels klaar voor de uitrol.

Het tweede traject heeft ook met vragenlijsten te maken, maar betreft de evaluatie van een verbeterproject bij een middelgrote organisatie. Op basis van medewerkers-motovatie-onderzoeken, online vragenlijsten en 1-op-1 interviews (door de collega) moet er voor diverse locaties en organisatiebreed een oordeel worden gevormd over de voortgang op het verbeterproject. We werken toe naar een Slidedoc als eindresultaat waar een goede mix te vinden is tussen informatief en prettig leesbaar door betekenisvolle plaatjes. Daarnaast moet het document softcopy goed navigeerbaar laten zijn, zodat je niet eindeloos hoeft heen en weer te bladeren. Wederom wordt de inhoud en het oordeel natuurlijk gevormd door Paideusis die kennis heeft van organisatie-ontwikkeling en heeft RichScores bijgedragen aan de voorkant (analyse “harde” onderzoeken en opzet vragenlijst) en de achterkant (verwerken van alle informatie in een goed leesbaar stuk).

Nederlandse IJshockeybond

In tegenstelling tot sommige andere sporten worden er bij IJshockey jaarlijks WK’s gehouden. De elite WK wordt betwist door landen als de VS en Rusland, Nederland bevindt zich momenteel op het vierde niveau (divisie IIA). In april 2018 organiseert Nederland de WK Div IIA, waaraan naast Nederland ook Australië, België, IJsland, Servie en China deelnemen. Door mijn ervaring met het werken met Chinese partijen heeft de ijshockeybond mij als commercieel projectmanager toegevoegd om die mogelijkheden verder te verkennen. Er wordt o.a. gekeken naar het verkopen van de TV rechten. Immers, met Beijing 2022 aan de horizon worden wintersporten in China steeds belangrijker en interessanter.

Koninklijke Nederlandse Cricket Bond (KNCB)

Cricket is een kleine sport in Nederland, maar wereldwijd op voetbal na meest beoefende sport. Het is zelfs de best bekeken sport ter wereld. Ondanks een bescheiden aantal beoefenaars in Nederland heeft het nationale mannenelftal zich weten te plaatsen voor een competitie waar alle grote landen aan meedoen. Dat levert wereldwijd uren lang exposure op en daarmee bijzondere marketingmogelijkheden. De KNCB heeft RichScores gevraagd om die propositie uit te werken en verkopen.

KNVB/ ADO

knvb-logo-goedNa de kwalificatieronden voor de WK Vrouwenvoetbal in 2015 waarin Nederland als tweede eindigde, stonden er voor Nederland play-off wedstrijden op het programma. De halve finale werd gespeeld tegen Schotland. Via een uit- en thuiswedstrijd overwinning wist Nederland zich te plaatsen voor de finale van de play-offs tegen Italië. Wekenlang was er vanuit Den Haag al gelobbyd om de thuiswedstrijd van de finale in het Kyocera Stadion te laten verspelen.

RichScores heeft in het eind stadium van dit bid traject alle argumenten in een bid book op een rij gezet waarom de KNVB deze belangrijkste wedstrijden uit de historie van het Nederlands vrouwenvoetbal aan Den Haag moest geven. Een belangrijk element in het uiteindelijke voorstel was de marketing- en PR-inspanning die ADO wilde leveren om het stadion zo vol mogelijk te krijgen, een belangrijk selectiecriterium voor de KNVB.

Op basis van deze argumenten besloot de KNVB uiteindelijk aan Den Haag te gunnen, met als doel om het bezoekersrecord bij een vrouweninterland te breken (Nederland – Duitsland in 2001, 9,000 toeschouwers).

RichScores heeft  vervolgens de evenementorganisatie voor Stichting ADO Den Haag Vrouwenvoetbal verzorgd, in nauwe samenwerking met de NV ADO (Stadion) en de KNVB. De focus lag op de marketing, om zoveel mogelijk mensen naar het stadion te krijgen. Dat is uiteindelijk gelukt, met 13,109 toeschouwers is er een nieuw bezoekersrecord gevestigd, in de loop van de week werd al duidelijk dat het record gebroken zou worden

Op 22 november vond de heenwedstrijd plaats voor een bijna uitverkocht huis. De dolenthousiaste toeschouwers lieten weer eens de wave door het Kyocera Stadion gaan en ook bijna vergeten voetballiederen waren weer te horen.

OranjeLeeuwinnen plaatsen zich en Den Haag krijgt organisatie finale play-off

Bezoekersrecord voor vrouweninterland

Topsfeer

Interview na afloop (vanaf 2:56)

Interview_na_afloop