Sporter van het jaar: de passende puzzelstukjes

Het coördineren van de puzzelstukjes

Bij het zien van de hoogtepunten van het sportjaar 2013 op de BBC en bij de NOS valt op dat de puzzelstukjes op die momenten precies in elkaar pasten. Alle trainingen, planningen, techniek en tactiek komen op dat moment op de juiste manier samen. Dan moet ik denken aan de momenten als amateursporter dat dat niet zo is. Dat de baan dubbel gereserveerd is, dat de tegenstander niet op komt dagen, dat er geen scheidsrechter is. Allemaal frustrerende kleine planningsproblemen die ervoor zorgen dat de wedstrijd waar je je zo op had verheugd niet doorgaat.

Het managen van sportcentra en klanttevredenheid

Voor beheerders van (indoor) sport centra is dit soort logistiek ongemak nog veel vervelender. Ze lopen omzet mis en zien zich geconfronteerd met ontevreden klanten die hun heil elders gaaan zoeken. En je weet een goede reputatie komt te voet en gaat per paard. Terwijl dat niet zo hoeft te zijn. Met de juiste sports management software kunnen heel veel van die logistieke problemen worden voorkomen.

De voordelen van state-of-the-art sports management software

Met de juiste tools kunnen klanten on-line boekingen doen en wordt de afhandeling (indien gewenst ook de financiële) volledig automatisch gedaan. Worden competitieschema’s automatisch gegenereerd, waarbij rekening kan worden gehouden met voorkeursspeeltijden. Krijgen spelers en officials bericht van een aanstaande wedstrijd, maar worden ze ook op de hoogte gehouden van standen, resultaten en programma. Per sms, e-mail, Whatsapp, of andere sociale media. Er kan zelfs een pool worden gemaakt van “bellers”, spelers die je altijd kunt bellen om een keer mee te doen.

Zodat de mensen die een badmintonbaantje boeken dat is uitgezet op een tennisbaan niet geconfronteerd worden met 4 tennissers die op hetzelfde moment van de tennisbaan gebruik willen maken. Zodat er geen reserveringen worden gedaan zonder betalingen. Zodat iedereen weet dat het om 20.00 uur uit in Leiderdorp is en er dus minimaal 2 teams van 5 personen klaar staan om te gaan zaalvoetballen. Zodat, kortom, alle logistieke en planningspuzzelstukjes mooi in elkaar passen. Tevreden klanten, tevreden beheerder.

Meer weten over on-line sports management software voor leage en venue management, scoreboard management of event registration: kijk hier en vraag een demo aan.

 

About the author: Richard_Admi