Mail: info@richscores.com   M: +31 6 2124 8619

Intro

Overal worden nieuwe plannen gemaakt. Om extra middelen te genereren, nieuwe markten te verkennen, klanten te trekken, sponsoren te werven, merken te positioneren, groter te worden enz. enz. Maar ondanks goede bedoelingen falen initiatieven door gebrek aan structuur, ervaring, (analytisch) inzicht, financiën of soms simpelweg menskracht. Herken je dat? Met bijna twintig jaar ervaring in business development, sales en marketing weet ik wat er voor nodig is om goede bedoelingen bij elkaar te brengen en zo de juiste match te maken. Sinds medio 2013 help ik met RichScores organisaties, zodat hun initiatieven een succes worden.

Dienstverlening

Waar kan ik je met mijn Business Development ervaring mee helpen?

Magisch Modelleren

Begrip van de situatie krijg je vaak pas als je de in staat bent een goede analyse te doen. En een model van de werkelijkheid te bouwen, dat je inzichten en begrip geeft. Voor veel mensen is dat een soort duistere magie, voor mij, als opgeleid wiskundige, altijd weer een mooie uitdaging.

Mooie Marketing

Waar sta je voor en waar ga je voor, wie zijn je doelgroepen en hoe krijg je je merk daar gepositioneerd. Ik help je graag bij het denken over hoe je je boodschap en kernwaarden via verschillende media en distributiekanalen uitdraagt

Treffende Tenders of Beklijvende Bids of Ingenieuze Inschrijvingen

Tenders, Bids of Inschrijvingen: het op deze manier verwerven van nieuw werk is een speciale vaardigheid die naast een gedegen inhoudelijk verhaal zeker ook een procesmatige kant kent en vaak ook een relationele. Deze vaardigheid leerde ik in de logistieke dienstverlening en die kennis en kunde zet ik ook graag in bij jouw project.

Strategische Sales

Bij Strategische Sales gaat het om zoveel meer dan simpelweg de laagste prijs bieden. Hier komen diverse competenties samen: een pijplijn bouwen met gekwalificeerde leads, waardevolle proposities schrijven, relatiemanagement, onderhandelen, maar ook het sluiten van deals. Met 15 jaar ervaring in C-level selling begeleid ik mijn klanten in het verwerven van nieuwe business.

Enerverende Evenementen

In de sportwereld draait het uiteindelijk om evenementen. Soms zijn die een logisch gevolg van een planning, soms het resultaat van het winnen van een bid. Het projectmanagement van drie bekerfinales voor het vrouwenvoetbal, een WK play-off finale en een Olympisch Kwaliwedstrijd zijn mijn "reasons-to-believe" om dit voor mijn klanten te mogen organiseren.

Prachtige Presentaties

Een voorstel, aanbieding, inschrijving, bidbook of welk ander document dan ook, moet meestal worden gepresenteerd voor bijvoorbeeld een potentiële klant, een keuzecommissie of een raad. Zowel het maken van de presentatie als de presentatie zelf is bij mij in goede handen en doe ik graag en met plezier. Zonder eindeloze bulletpoints slides!

Recente opdrachten

Voor o.a. deze klanten heb ik al mooi werk gedaan, die op een of andere manier tot een mooie match heeft geleid

Bedrijven waar ik voor heb gewerkt:

Klanten waar ik mee heb gewerkt:

Over RichScores

"Meer mooie matches mogelijk maken"

Magie

Vraag je niet af hoe je het wilt bereiken, maar met wie. Ik laat je graag de magie van RichScores ervaren.

Business Development

Business Development is een wijd begrip. Het heeft alles te maken met het initiëren, implementeren en realiseren van nieuwe initiatieven. Het leggen van mooie verbindingen, mooie matches. En daarbij helpt RichScores graag .

Volledig flexibel

Of het nu gaat om een interim klus, of een langer lopend project: ik geef er graag invulling aan en verlicht je met "slimme" handjes.

Neem contact op voor een afspraak!

Ben je geïnteresseerd geraakt en zie je mogelijkheden om samen jouw initiatief tot een succes te maken? Bel of mail me en we maken een afspraak voor een intakegesprek. Hieronder lees je van een aantal mensen waarmee ik heb gewerkt, hoe ze dat is bevallen

Testimonials

Richard and I worked together on the advent of the Key Account Program at TNT Logistics. Richard was conscientious and diligent in pursuit of this new group and showed willingness to get others motivated to kick it off. He will be a person willing and able to energize new ideas and implement strategic initiatives.

John Hollett

Als opdrachtgever van Richard de Lange heb ik in een strategische beleidsevaluatie hem uitgebreid aan het werk gezien. Wat mij is opgevallen en bevallen is de kwaliteit van Richard om zich snel de content eigen te maken en dat fraai en aansprekend om te zetten in een presentabel resultaat. Daarbij is hij in de afstemming ‘onderweg’ lekker scherp en alert en levert hij gewoon wat hij belooft. Het resultaat van genoemde evaluatie werd door de klant als bijzonder goed gezien, en daarin heeft de support van Richscores zonder twijfel een belangrijke rol gehad!

René Ravenhorst

Blog

Lees hier mijn blog waar ik niet-periodiek nieuwe posts op plaats

(T)rouw

Clubspelers Wat hebben Ger Senden, Jan Vreman, René Kolmschot en Johan Abma gemeen? Dat ze hun actieve betaald voetballeven bij één club hebben gespeeld. Bij respectievelijk Roda JC, De Graafschap, Heracles en Cambuur. Een -zeker na de explosie van transfers na het Bosman arrest- onvoorstelbaar staaltje clubtrouw, dat zich achtereenvolgens uitstrekte over een periode...

Offreren op niveau: je moet op het doel schieten om te scoren

Een veelgemaakt misverstand Net nadat ik op de Send knop van mijn computer heb gedrukt om een voorstel uit te brengen voor de organisatie van een evenement, komt er meteen een mailtje achteraan van éen van mijn teamleden: “zo, goed gedaan, nu maar afwachten”. Dat is een veelgehoorde reactie als na veel en hard...

KNVB Innovatiedag brengt nieuwe verdienmodellen voor BVO’s

Op maandag 29 oktober vond een Innovatiedag Betaald Voetbal plaats in de Johan Cruyff Arena. Een tiental bedrijven kreeg de kans een pitch te doen van 12 minuten om zijn product te presenteren. In deze blog mijn persoonlijke top-3. Het KNVB Expertise is een initiatief van de Eredivisie, de Keuken Kampioen Divisie, FBO en...

Meer weten hoe ik jou kan helpen om ook machtige matches te maken?