3 wedstrijden in de week

coolste-baan-nederland-huldiging-amsterdamMeer mooie sport maken

Mijn werk doe ik vanuit het motto: “meer mooie sport maken”. En door het werk (maar ook door vele uurtjes tv) zie ik inderdaad veel mooie sport. Die wordt voorbereid en beleefd door allerlei mensen die daar hard voor hebben gewerkt. De spelers en begeleiding zelf, maar ook allerlei mensen daaromheen. Of het nou de Coolste Baan van Nederland is, de cricketers die van hoge hoogten naar lage laagten gaan en weer terug (winst tegen Ierland, geveegd tegen Sri Lanka en bijna gewonnen van Zuid-Afrika) of de ADO Vrouwen die de winst tegen de koploper grijpen. Allemaal mooie sport.

Belastbaarheid is een uitdaging

En daarom krijg ik zo’n punthoofd van de voetballers die maar klagen over hun drukke schema. Over dat ze nog op twee of zelfs drie fronten actief zijn, over rotatieschema’s, over arbeid-rustverhouding en -mijn allergie- dat ze drie keer in de week een wedstrijd moeten spelen: zondag – woensdag –zondag. Ja, zo lust ik er nog wel een paar. Ik heb ook werkweken van 6 dagen: ik begin op maandag, dan werk ik door t/m vrijdag en de maandag erop moet ik al weer.

Begrijp me goed: ik ben geen voorstander van sporters over de kling jagen en ik geloof heel erg in periodiseren. Maar wat ik soms mis is de lol van het feit dat je zoveel wedstrijden mag spelen. Soms heb ik het idee dat trainers self-fulfilling prophecies vertellen. Coaches die spelers via de media onbewust aanpraten dat het zwaar is, waardoor spelers er in gaan geloven dat ze na 80 minuten de scherpte niet meer hebben. Waar is het plezier? Het is toch verslavend om in diverse competities zover te komen? Dat betekent dat je wint en dat je goed bent en beter wordt en daar doe je het als (top)sport toch over het algemeen voor? In die “roes” kun je volgens mij heel wat hebben.

Is het niet ook een uitdaging -juist als je vaker aan de bak moet- om daar ook fysiek mee om te gaan en jezelf daarin doelen te stellen. Zelf de verantwoordelijkheid te nemen in plaats van wijzen naar de schema’s van de bond.

Neem zelf verantwoordelijkheid

Dat wil ik in elk geval in mijn werk. Natuurlijk is het makkelijk te wijzen naar moeilijke marktomstandigheden, maar ik draai het liever om: wat kan ik doen om mijn potentiële klant te verleiden? Die lead die niet doorgaat is geen reden om het erbij te laten zitten, maar juist reden om te kijken hoe het anders kan, beter kan, slimmer kan Om samen te werken aan een nieuw initiatief, samen iets van de grond te krijgen. Om samen van die kippenvel momenten te beleven waarbij je denkt: mooie sport!

Wil je ook samen werken aan Meer Mooie Sport? Neem gerust contact op.

 

About the author: Richard_Admi