Bevrijd jezelf: een nieuwjaarswens voor 2017

Ik wens jullie een prachtig, gezond en liefdevol 2017, waarin ik hoop dat jullie je niet zullen laten tegenhouden door schijnbare belemmeringen. Ter inspiratie een reflectie op mijn 2016.

Ik wil wel, maar …

Vol enthousiasme ben je op je werk aan de slag gegaan een mooi nieuw project te lanceren, waarmee nieuwe klanten kunnen worden getrokken. De ideeën leefden al langer, maar eindelijk heb je de ruimte gekregen om een projectvoorstel in te leveren en als dat wordt goedgekeurd, kun je aan de slag. Voor je project is het wel belangrijk dat de nieuwe IT-omgeving geïmplementeerd is, want anders wordt het wel heel lastig klanten te overtuigen van je prachtige idee. Helaas, een maand voor je aan de slag wilt gaan, geeft de externe IT-consultant aan dat in overleg met het management een andere business unit voorrang krijgt bij de implementatie van de nieuwe IT-omgeving. Daar sta je dan met je mooie plannen: die gaan de koelkast in en je twijfelt of ze daar ooit nog worden uitgehaald.

Net als iedereen kom ook ik in mijn werk regelmatig op een punt dat er “iets” is dat het moeilijk maakt om een project, klus of taak te initiëren, op te volgen of te vervolmaken. Logisch: als het makkelijk was kon iedereen het en dan waren we als kenniswerkers snel onze toegevoegde waarde kwijt. En die toegevoegde waarde wil je toch graag leveren en is alleen maar groter als je er in slaagt om jezelf te bevrijden uit die beperking door anders te denken en nieuwe wegen te zoeken waarop je dat initiatief wel van de grond krijgt. Bewandel andere paden en je kunt wèl doorpakken met dat mooie project waar je met zoveel enthousiasme aan was begonnen. Dat denken past ook helemaal bij het motto van mijn bedrijf RichScores “Meer mooie sport mogelijk maken”. Maar dat is niet altijd makkelijk. Ik betrap me erop dat ik mezelf soms ook gevangen houd door externe factoren de schuld te geven dat iets maar niet van de grond komt.

Een B2B hoofdsponsor voor ADO Den haag Vrouwen en gezamenlijk een SponsorRing 2016 nominatie!

ADO Den Haag Vrouwen was druk op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor stellen. Na een aantal jaren ondersteuning was het bedrijf dat een aantal jaar op het shirt had gestaan ermee opgehouden en om diverse redenen (financieel!, uitstraling) was het zeer wenselijk dat er een nieuwe partij zou worden gevonden. Dat was niet makkelijk en de usual suspects hapten niet toe. Welke partij heeft er iets met vrouwen, wil graag die specifieke doelgroep rondom vrouwenvoetbal bereiken, met welke partij kunnen we een mooie activatie bedenken? We draaiden rond in cirkeltjes, totdat we de voor de hand liggende optie om een bestaande B2B sponsor benaderden om zijn bijdrage te vergroten. Dat lag niet voor de hand. Welke B2B partij heeft er nu belang bij om zich te associëren met vrouwenvoetbal? Voor SolidOnline was die vraag niet moeilijk te beantwoorden. Naast de sympathie die ze ermee afdwingen, kunnen ze zich ook profileren als een serieuze IT-dienstverlener die zijn systemen heeft geïmplementeerd bij een A-merk als ADO Den Haag. Bovendien leverde die implementatie niet alleen geloofwaardigheid op, maar ook een mooie test- en business case waarmee nieuwe klanten konden worden (en zijn!) geworven. De combinatie ADO Den Haag Vrouwen en SolidOnline werd nog mooier toen er ook een aantal speelsters konden gaan werken bij SolidOnline. Het bracht al met al zoveel mooi materiaal dat ik besloot om de business case uit te schrijven en mee te dingen naar een SponsorRing (een soort TelevizierRing in sponsorland). Dat leverde net niet de prijs op maar wel een nominatie en nog veel meer publiciteit voor ADO Den Haag Vrouwen en SolidOnline.

 

Blijf niet hangen, maar kom in actie!

Kortom, blijf niet hangen in externe zaken die je niet kunt beïnvloeden, maar pitch je idee op een andere manier, bekijk je plan van een andere kant, zoek een invalshoek die het ook voor de andere partij interessant maakt om met je samen te werken en je zult zien dat je in staat bent om veel meer te realiseren dan je voor mogelijk had gehouden. In “mijn wereld” betekent dat dat ik ook in 2017 nog veel Meer Mooie Sport Mogelijk wil Maken (met jou)!

 

 

About the author: Richard_Admi