Samenvallende puzzelstukjes (nieuwjaarswens)

Het zal Frits Philips de eerste jaren ook niet meteen meegezeten hebben. En ook Steve Jobs in zijn garage nabij San Francisco zal weleens zijn mindere momenten hebben gehad. Maar soms vallen de puzzelstukjes samen: een baanbrekend idee, een investeerder, maar vooral ook doorzettingsvermogen en geloof in eigen kunnen maakten Philips en Apple tot wereldmerken. En achteraf is het dan makkelijk praten: het kon niet anders dan dat het een succes werd. Connecting the dots. Maar vooraf was het niet zo makkelijk om de lijntjes van de ene dot naar de andere te trekken: ze waren niet zo zichtbaar.

De eerste helft van dit voetbalseizoen presteert Leicester City boven alle verwachting. Waar het vorig seizoen nog onderaan de stand van de Premier League stond, is het momenteel de trotse lijstaanvoerder. Tuurlijk, goede trainer, goede selectie en twee superaanvallers in Vardy en Mahrez. Da’s logisch. Maar vooral achteraf. Dit tweette een aanhanger ruim drie jaar geleden:

 

 

 

 

Het lijntje van goede trainer naar Mahrez naar Vardy is nu makkelijk te trekken, maar de fans hebben aan het begin van dit seizoen wanhopig gewacht op die topaankoop om The Foxes uit de degradatiezone te houden.

Deze zomer had ik het genoegen door Leicester te wandelen en natuurlijk werd mijn aandacht getrokken -naast de Hare Krishna optocht- door het beeld in het centrum. In het jaar 1996 presteerden zowel de lokale voetbalclub, maar ook de rugbyers en de cricketers bovenmodaal. Leicester City Football Club won de Coca Cola cup, de Leicester Tigers rugby club won de Pilkington cup en Leicestershire County Cricket Club won de Britannic Assurance county champions in 1996. Goed gemeentelijk sportbeleid? Vast wel, en alle credits gaan naar de sporters en coaches die bleven volharden in hun streven naar succes, maar ook hier is het achteraf beter te verklaren waarom dat allemaal in dat jaar samenviel.

Terugkijkend op 2015 bekruipt mij eenzelfde gevoel. Ik heb zakelijk en privé veel mooie dingen mogen doen in de sport. En zakelijk gesproken was dat ook de doelstelling toen ik in de zomer van 2013 begon aan een onbekend avontuur en begon met RichScores. “Meer mooie sport mogelijk maken”. In 2014 ben ik de commerciële zaken gaan behartigen van ADO Den Haag Vrouwen en deze zomer ben ik ook betrokken geraakt bij de mannen van ADO Den Haag. Zorgvuldig beleid? Dat zou te veel eer zijn. Wel stug doorzetten en blijven vertrouwen op je eigen kunnen. En dan plotseling vallen de puzzelstukjes in elkaar en heb je van je droom je werk kunnen maken.

Ik wens iedereen een prachtig en gezond 2016 toe, waarin voor iedereen op zijn eigen manier de puzzelstukjes in elkaar moge vallen. Volg je droom en houd vertrouwen: voor je het weet sta je in het centrum (van de belangstelling) met de treble!

About the author: Richard_Admi