Sportevenementen organiseren is schaken voor gevorderden

Op de Global Sports Nations Index (GSI) zoals die deze week door Sportcal werd gepubliceerd is China het populairste gastland voor internationale sportevents (Nederland staat 12e). De GSI meet het aantal georganiseerde grote events van de laatste 6 jaar en te organiseren events de komende 6 jaar. Wat zegt dat nou voor evenement organisatoren in Nederland?

Een hoge klassering zal als argument worden gebruikt om de geloofwaardigheid chessvan een nieuw bid te vergroten: “we doen dat zo veel en vaak, dan moeten we dit nieuwe bid ook wel aan kunnen”, is dan de gedachte en het verkoopargument. Als je daar als Nederlandse organisator tegenaan wilt moet je je goed realiseren hoe de pionnen op het schaakbord staan. Wat is de kracht van de stelling die je hebt opgebouwd? Waarmee kun je aanvallen? Maar ook: waar zitten de zwakke plekken? En hoe haal je aanvallen op je verdediging onderuit door heel sterk te counteren? Ondanks de GSI: meer is niet per se beter. Het kan juist ook een versnippering zijn van aandacht, geld en middelen.

Door nauwkeurig te analyseren hoe andere kandidaten hun bid opbouwen en wat ze in het verleden hebben gedaan, kun je blootleggen hoe je de ander schaakmat kunt zetten.Roblox Hack No Survey No Download

Meer weten over hoe je succesvol een bidtraject doorloopt? Klik hier voor een gratis checklist.

About the author: Richard_Admi