“Ja, dit is een goed stel hoor!”

GoedStel De EK Voetbal 1988 een succes

De televisie zoomt in op 21 blij hossende jongemannen. Het is zondag 25 juni 1988 en zojuist heeft het Nederlands voetbalelftal zijn grootste succes uit de historie behaald door de Sovjet-Unie met 2-0 te verslaan. In het moment van de euforie slaakt verslaggever Theo Reitsma de uitroep: “Dit is een goed stel hoor!” Ze schetsen het belang van een goede teamsamenstelling, waardoor de groep uitstijgt boven wat het in zich heeft op basis van de individuele kwaliteiten.

De WK 1990: een mislukking

Dat het team niet per definitie meer hoeft te zijn dan de som der delen werd 2 jaar later bewezen op het WK in Italië toen dezelfde, rijpere groep in de achtste finale werd uitgeschakeld door Duitsland, na eerder al 3 dramatische groepswedstrijden te hebben gespeeld.

Bij het samenstellen van een bid team is het ook van belang dat je de juiste kwaliteiten in je team hebt en dat die ook op de juiste wijze samenwerken. Zodat je de kansen op succes maximaliseert.Roblox HackBigo Live Beans HackYUGIOH DUEL LINKS HACKPokemon Duel HackRoblox HackPixel Gun 3d HackGrowtopia HackClash Royale Hackmy cafe recipes stories hackMobile Legends HackMobile Strike Hack

De magie van het team

Een vaandeldrager is het gezicht van het bid en kan uiteindelijk de million-dollar vraag stellen. Hij heeft aanzien in het circuit waar hij gezien moet worden, weet handig politiek te manoeuvreren, kan goed presenteren en kan omgaan met de pers. Het is van belang de vaandeldrager vroeg in het proces te betrekken, zodat hij echt onderdeel wordt van het project. Sebastian Coe is/was de ultieme vaandeldrager.

Maar de vaandeldrager doet het niet alleen. Een goed team is samengesteld uit mensen die de juiste functionele expertises en talenten hebben. Het team is van groot belang en moet uiteindelijk overtuigend duidelijk maken dat ze er klaar voor zijn “to make it happen”. De spilfunctie tenslotte wordt bekleed door een sterke bidmanager die moet “verbinden” en moet zorgen dat het team optimaal functioneert, zodat een WK 1990 debacle wordt voorkomen.

Meer tips over de do’s en don’ts van een bidproces? Klik hier.

 

About the author: Richard_Admi